Een jeans of spijkerbroek is tegenwoordig in veel verschillende modellen te koop. Voor dames, heren en kinderen zijn er verschillende jeans modellen die aansluiten bij de figuurtypes van dames, heren en kinderen.

Bekijk de maat via Jeans Centre en Kleertjes.com voor:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Jeans Centre & Kleertjes.com kan je de maattabellen en jeansmodellen bekijken.

Bekijk hier de maattabellen bij Jeans Centre >>

  • Verschillende jeansmaten en modellen 
    • Inspiratie en meer

Bekijk hier alle maten & tabellen >>

Er zijn jeans modellen die bekend zijn zoals de skinny jeans en de straight pipe. Daarnaast zijn er ook diverse jeans modellen die je misschien niet kent zoals de drainpipe of baggy. Welk model jeans of broek je nodig hebt, is afhankelijk van je lichaamsbouw of figuurtype. Heb je bijvoorbeeld brede heupen, platte billen of juist hang billen? Het juiste model jeans of spijkerbroek kan bepaalde lichaamsdelen accentueren of juist camoufleren. Hieronder kun je de verschillende spijkerbroek/ jeans modellen bekijken die je als vrouw, man of kind kunt kopen.

Jeans model slimfit

De slimfit jeans modellen is een jeans die goed aansluit op je benen. Dit wordt verzorgd door de stretch stof waar de jeans van is gemaakt. Een ander woord voor het slimfit model jeans is ook de skinny jeans spijkerbroek. Vooral bij dames en meisjes is het slimfit/ skinny jeansmodel erg favoriet.

Hoge taille

Zoals de naam al doet vermoeden is de hoge taille jeans een model spijkerbroek/ jeans die tot aan de taille komt. Het voordeel van een hoge taille jeans is dat het accent op de benen wordt gelegd waardoor je optisch langer lijkt. De hoge taille jeans zijn voor dames en meisjes een geliefd model jeans. Heren en kinderen dragen geen hoge taille jeans.

Flair Pipe

Het model jeans met een flair pipe, heeft een wijd uitlopende pijp. Dit model heeft een retro effect uit de jaren ’60. Een echte sixties look dus. Heb jij een feestje met thema jaren ‘60? Dan is een jeans of spijkerbroek met een flair pipe een aanrader.

Sigarettenpijp

Een vrij onbekende jeansmodel is een jeans/ spijkerbroek met sigarettenpijpen. Een jeans/ spijkerbroek met een sigarettenpijp zit qua model tussen het slimfit en straight in. De pijpen zijn wel getailleerd maar sluiten niet zo strak aan als bij een slimfit of skinny jeans model. Een jeans met het sigarettenpijp model heeft wel het voordeel van optisch langere benen.

Drainpipe

Een variant op de slimfit/ skinny jeans is de drainpipe. Dit model jeans lijkt erg op de slimfit jeans maar heeft als verschil dat deze broek iets langer is, en rondom de kuiten rimpelt. Dit geeft een speels en casual effect. Er zijn voor heren en jongens verschillende broeken met een drainpipe leverbaar.

Straight

Een jeans met een straight model, wil zeggen dat de pijpen van de spijkerbroek en jeans recht zijn. Dit model jeans heeft een retro effect en zie je niet veel meer in de schappen liggen. De rechte pijp zie je wel vaak terug in zakelijke kleding zoals kostuums en smokings.

Baggy

Een baggy jeans heeft een laag model. Deze ruim zittende jeans zie je vaak terug bij skaters. Een baggy jeans heeft ook vaak grote en diepe zakken. Het model van een baggy jeans en baggy spijkerbroek is in verschillende winkels te koop voor dames, heren en ook voor kinderen.

Wortelbroek

Misschien heb je van een wortelbroek nog nooit gehoord of wellicht heb je deze zonder het te weten wel eens gedragen. Het jeans model wortelbroek is geen geliefd model. Het is niet echt modieus door de wijde bovenkant en smalle onderkant. Een wortelbroek wordt ook wel een ‘nerdbroek’ genoemd omdat vooral ‘nerds’ dit soort broeken dragen. Toch zie je af en toe een combinatie met een wortelbroek waarbij dit model jeans/ spijkerbroek niet verkeerd staat.

Bootcut

De bootcut jeansmodel is een jeans/ spijkerbroek die iets weg heeft van het jeansmodel Baggy. Het is echter wat meer getailleerd en minder laag dan een echte Baggy jeans. Een bootcut jeans is een model spijkerbroek dat vrijwel iedereen staat. Voor dames, heren en kinderen zijn deze te koop in verschillende maten en van bekende en minder bekende merken. De bootcut jeansmodel geeft minder accent op volle heupen en geeft meer body aan slanke kuiten.

Model jeans die passen bij je heupen.

Vrouwen kunnen in een aantal figuurtypes worden ingedeeld. Heb jij bijvoorbeeld het figuur van een zandloper of peer? Het kan dan zijn dat je andere jeans modellen moet dragen dan iemand met smalle heupen. De jeans modellen die het beste bij de verschillende heupen passen lees je hieronder.

Zandloper en Peervorm

Wanneer je iets breder bent rondom de heupen, is het dragen van hakken een natuurlijke manier om het accent te verleggen van je heupen naar meer de onderkant van je benen. De hakken zorgen daarnaast voor een mooie houding. Een model jeans met een bootcut of rechte pijp zorgen voor een mooie pasvorm bij dames met het figuurtype zandloper en peervorm.

Smalle heupen

Heb jij juist smalle heupen? Dan kun jij veel soorten jeans dragen. Niet elk model jeans of spijkerbroek is echter geschikt. Een taillebroek bijvoorbeeld is niet geschikt omdat het de accenten op de heupen legt waardoor de nog smaller lijken. Echter zorgt een slimfit of skinny jeans broek juist voor een mooi uiterlijk. Door de strakke pijpen worden de benen en heupen op de juiste manier getoond. Precies zoals jij het wilt.

Brede heupen

Als je brede heupen hebt is het verstandig om een model jeans te nemen met een breder model. Een skinny jeans legt juist het accent op je heupen terwijl je dat juist wil voorkomen. Een jeans model met een rechte of uitlopende pijp is beter geschikt. Laat een jeans met kleine kontzakken of juist ‘slijtageplekken’ rondom de heupen liggen. De focus zal anders direct op je heupen worden gelegd.

Mooie billen met het juiste model jeans

De vorm van je billen bepalen in een zekere mate welk jeans modellen het beste bij je passen. Het accentueren of liften van billen kan met behulp van de juiste jeans modellen en spijkerbroek modellen. Heb je een klein achterwerk of juiste een dikke kont? Hieronder lees je welke spijkerbroek en jeans modellen jij dan nodig hebt.

Kleine billen

Voor mensen met kleine billen kun je kiezen om een model spijkerbroek of jeans te dragen met zakken die iets lager zitten dan normaal. Optisch gezien lijken je billen zo hoger en groter. Ook zijn er verschillende jeans te koop die extra stof hebben in het gedeelte van de billen waardoor deze nog groter lijken.

Grote billen

Mensen met grote billen willen daar juist niet het accent op leggen. Door onopvallende broeken te dragen zullen mensen niet direct naar je kont kijken. Ook het dragen van een lager topje zodat je billen worden bedekt, helpen mee. Het dragen van opvallende broeken in felle kleuren of met kleurrijke stiksels is uit den boze.

Platte billen

Platte billen kun je optisch voller maken door een baggy jeans te dragen. Door juist geen accent te leggen op je billen, valt het niemand op dat jouw billen platter zijn dan van iemand anders. Daarnaast kun je ook ondergoed dragen die je billen iets voller maken.

Ronde billen

Ronde billen moeten worden geaccentueerd door een jeans te dragen met kontzakken. Niet klein maar ook geen hele grote kontzakken. Ronde billen staan heel mooi in een strakke jeans zoals een slimfit/ skinny jeans.

Hangbillen

Als jij hangbillen hebt, kun je met de juiste jeans en ondergoed een mooi liftend effect creëren. Je hebt jeans en spijkerbroeken die extra stevig zijn aan de onderkant van het ‘billengedeelte’ waardoor deze natuurlijk worden gelift. Het effect wordt extra vergroot door stevig/ liftend ondergoed te dragen. Als laatste kun je kiezen voor het model jeans waarvan de zakken lager zitten dan normaal. Optisch gezien zitten je billen zo hoger.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*